látszó beton

LÁTSZÓBETON elnevezéssel illetünk minden olyan padló vagy falfelületet amelynek felülete cement alapú és nem hordoz járófelületi / oldalfali borítást, hanem maga a beton, cement mischung, mikrocement a járó – látható felület.

Az egyik bevált módszer a csiszolt betonkészítése,. amely megfelelően elkészített esetekben néhány csiszolási és polírozási fázist jelent különböző durvaságú – finomságú szerszámokkal.  Ez olyan aljzatok esetén használható amikor a felület elegendő cementet tartalmaz és szilárdsága megfelelő végső járófelület képzésre. Ez a gazdaságossági határ a C16 betonminőséget jelenti.  A beton készítési – bedolgozási folyamata nagyon fontos, hiszen a hibák, repedések, légbuborékok, bedolgozási hibák, illetve a betonhoz használt sóder, homok frakciója és színe később a csiszolt felületen látszódni fognak.

betoncsiszolás

Másik módszer a mikrocement vagy mischungos felületképzés, már meglévő alapokon.  Lényege, hogy a fogadőképessé tett, kiegyenlített felületre egy szemnek tetsző, funkcionális hézagmentes burkolatot hozzunk létre. Gyors módja ez például kültéri gépkocsibejárók, teraszok, járdák, lépcsők, vagy lakóterek, közösségi terek stb felületek gyors felületképzésének.  Előnye, hogy színváltozatokat lehet létrehozni,  bár ez minden esetben többletköltséget jelent az alap szürke árnyalatokhoz képest. Vastagsága 1-3mm maximum. felületi védelme javasolt a hosszútávú védettség biztosítására

 

 

Ajánlatkérés megrendelés : 06204939021, illetve az info@betonozas.com